LETNÍ NOVINKY

Limetka začala hárat, takže až bude vhodný den,  pojedeme za krycím psem. Přišly nám pozdravy od některých štěňat vrhu H.  Heroin – Ben dostal nové venkovní bydlení, protože je raději venku než doma.  Podle obrázků to vypadá, že Hebe – Hoogy se rád koupe, jako jeho babička Limetka a roste z něj pěkný pes.  A Hoya – Lolita měla obrovské štěstí, že  získala skvělou paničku a spoustu dalších dvounohých i čtyřnohých kamarádů. Mimo nádherných fotek přišla od její  majitelky i pochvala :  „Lola je neuvěřitelně statečná, šikovná a chytrá. Stále mi dělá radost! „

Další zpráva od majitelky Faby mě dost vyděsila.  Ale když jsem dočetla do konce, oddechla jsem si, že tentokrát to dobře dopadlo. A také chci moc poděkovat majitelům za vše, co pro Fabu udělali, aby byla zase v pořádku.

 Se svolením majitelky uveřejňuji část jejího e-mailu.  Trochu jako varování  co vše se může přihodit  a také jako ukázku toho,  co vše již veterináři zvládnou.

Dobrý den paní Jeřábková,
chtěla jsem vám napsat, až si budeme jisti, jak to vše dopadne. V květnu nám Fába vběhla pod auto. „Naštěstí“ ji auto ťuklo jen do přední části čumáku. Ale odrazem od auta si o zem roztříštila spodní čelist. Aniž bychom to tušili, kousek od nás je veterinární specialista na stomatologii, který jezdí po světě s unikátním řešením zalití zubů do akrylového materiálu a slaví s tím velké úspěchy. Přední řezáky se nepodařilo zachránit, dole zůstaly jen tři vrchní špičáky v pořádku, spodní byl vylomený v kořeni. Co šlo, vrátil zpátky, včetně zlomeného špičáku a zalil do tvrdého akrylu. Tím se zpevnila celá čelist, která ji ihned přestala bolet. První týden se s tím učila jíst a pít. Je to tvrďák, zvládla to na jedničku.
Dnes jsme byli v Praze na speciální rentgen a sundání protézy. K překvapení i pana doktora, zlomený zub srostl, čelist je také v pořádku. Ještě tak dva měsíce nesmí kousat kosti apod. a poté jedeme na kontrolu.
Vypadá, že bude v pořádku. Už zase dělá blbosti, na venkovních dveřích jsme totálně obrátili otevírání. Pokud chceme vyjít ven, musíme otevírat nahoru. To se jí naštěstí ještě nepovedlo otevřít. Pro jistotu ještě zamykáme, což kolikrát způsobuje groteskní situace.
I přes všechny ty věci se ale nepoučila a je to neskutečný plašan. Jakmile se dostane ven, je jak smyslů zbavená.

Všem majitelům děkuji za zprávy a fotky a Fabě přeji úplné uzdravení a ať už ji nic špatného nepotká.

fotografie jsou z archivu majitelů štěňat

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice NOVINKY, VRH F BONASA SORBUS, VRH H BONASA SORBUS. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.