FAZOLKA UCHOVNĚNA

V sobotu 21.10.2017 se Fazolka zúčastnila Klubové výstavy KCHMPP a bonitace. Cestu autem zase chudák protrpěla se zvracením, ale na výstavišti se chovala skoro jako by tam už několikrát byla. Nerozhodilo ji množství psů, ani výstavní kruh v hale. Nechala se hladit od cizích lidí, hlavně když jí nabídli něco dobrého  a zvědavě vše pozorovala. Ale myslím, že jsme měly obě stejnou touhu, vypadnout zase co nejdříve odtamtud a jet domů. I když vidět známé „strakáčníky“ bylo fajn.

Fazolka se vystavovala ve třídě otevřené a pan rozhodčí MVDr. František Šimek jí do posudku napsal: černý tricolor – krátká srst, výborný rámec, ušlechtilá hlava, dobře nesené ucho, oko nepatrně světlejší odstín, v pohybu hlene hřbet a bedra, pohyb standardní, odtažitá povaha. Náš výkon v kruhu ohodnotil známkou VD3.

Odpoledne se ještě zúčastnila bonitace. V bonitačním protokolu je zaznamenáno:  plnochrupá, skus nůžkový, měří 49 cm, váží 15 kg.  DKK 1/1, LP 0/0. Většinu bodů splnila na jedničku, dvojku má jen  v těchto bodech: pohlavní výraz – méně výrazný, tečkování – husté až splývající, oko – středně hnědé.

ZÁVĚR BONITACE – CHOVNÝ JEDINEC. FAZOLKA BONASA SORBUS BUDE ZAPSÁNA  V PLEMENNÉ KNIZE JAKO CHOVNÁ FENA.

Majitelé otce  vrhu Ch k nám  přijeli na kontrolu štěńat a přivezli mi fotografie z výstavy, takže dodatečně doplňuji.

autory fotografií z vystavování jsou majitelé Daska z Majklovy zahrady – děkuji.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice NOVINKY. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.