VRH CH PO PRVNÍCH NÁVŠTĚVÁCH

Ve čtvrtek bylo vrhu CH již 5 týdnů a na sobotu a neděli jsme měli naplánované první návštěvy zájemců. Jako první k nám dorazili v sobotu dopoledne zájemci na pejska až z Bratislavy.  Mají můj velký obdiv, že k nám jeli takovou dálku. Tím více nedokáži pochopit zájemce, který volá a řekne mi, že to má k nám 50 kilometrů, což je pro něj daleko a podívat se osobně na štěňata nepřijede, že by si vybíral jen podle fotek.  U nás to takto ale nejde!

Štěňata byla z první návštěvy dost překvapená a chvíli trvalo než se přišla seznámit.  Z pejsků se zásadně odmítl přátelit Chroust, ten se rozhodl, že na Slovensko nepojede a kamarádil se jen se mnou. A tak jako první štěně byl zarezervovaný Chipmunk, který se s budoucí paničkou zkamarádil,  bude se jmenovat Hektor a doma na Slovensku bude mít parťáka,  1,5 letého strakáče. Další návštěva k nám nejela už tak daleko, bydlí nedaleko Prahy. Přijeli se podívat na fenky.  Obě se jim líbily, jen museli ještě počkat, kterou fenku si vybere zájemkyně,  co byla v seznamu před nimi. V neděli se pak rozhodlo, že jejich bude dlouhosrstá fenka Chirita. Doma se na ni už netrpělivě těší 4 letá holčička, které je moc smutno po bíglici, která jim umřela.

V neděli dopoledne k nám přijela parta děvčat + pánský doprovod, podívat se na fenky. Dívky už u nás jednou byly, tehdy si odvážely fenku Hoyu. Bohužel Hoya v říjnu měla autonehodu a dopadlo to špatně. A protože vím, že její panička je skvělá, Hoya u ní byla šťastná,   domluvily jsme se, že se přijede podívat na fenky a když se jí bude některá líbit, může jí pomoci překonat bolest a přijít na jiné myšlenky.   Někdy člověk i když se sebevíc snaží, nehodě nedokáže zabránit.

Jenže štěňata se rozhodla, že návštěva nenávštěva, bude se spát. A tak to nakonec ve výběhu vypadalo tak, že každá dívka měla  na klíně štěně, které tvrdě spalo. Až teprve po nějaké době se štěňata vzbudila, nabaštila a začala trochu řádit.  Fenka Chiméra, která se bude jmenovat Rozárka,  pocestuje do Prahy k prima paničce,  partě dalších skvělých lidiček  se smečkou psů a určitě se tam nebude ani trochu nudit. Od této návštěvy nám dorazily nádherné fotky. Se svolením autorky uvádím odkaz: najdete je ZDE. Odpoledne dorazila poslední návštěva. Nešlo o výběr štěňat, ale o kontrolu potomků. Ano, přijeli se k nám podívat majitelé tatínka štěňat Daska. Se štěňaty se pomazlili a byla to moc příjemná návštěva.

Po víkendu zůstali volní Chroust a Chrostík. Ale už na středu odpoledne máme nahlášenou další návštěvu. Uvidíme, zda jim padne do oka Chroust nebo Chrostík. Oba jsou pěkní a začínají hezky rošťačit.  Dnes jsem štěňatům přidala k výběhu ohrádku, aby si zvykala na větší prostor. Chvíli řádila, seznámila se zblízka s kocourem, pohrála si s mámou,  ale za chvíli zase odpadla. Zatím to jejich řádění trvá vždy jen chvíli, takže je docela pohoda. Bude hůř! 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice NOVINKY, VRH CH BONASA SORBUS. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.