VRH J BONASA SORBUS JDE DO SVĚTA

Ve čtvrtek bylo štěňatům osm týdnů a tak mohla začít odcházet do světa. Poslední společný týden byl pro nás dost náročný, naštěstí počasí nám umožnilo, aby štěňata mohla větší část své energie vypustit na zahradě. Ale i tam začala vymýšlet lumpárny a občas se mordovala tak, že musela zasáhnout máma nebo my.

Výbavu měla již také připravenou,  pracuji na ni v prvních dnech života štěňat, kdy většinu dne trávím v místnosti se štěňaty a  hlídám,  co se děje v porodní bedně.

Jako první byl naplánovaný odchod Jírovce. Majitelé si pro něj přijeli v pátek dopoledne.  Před odchodem jsme se snažili všechna štěňata vyfotografovat  s výbavou, ale moc pochopení pro to neměla.  Jírovec odjel do Jihlavy a budou mu říkat KAŠTANE.

V sobotu měla odcházet hned 4 štěňata. A tak to u nás ráno v předsíni vypadalo takto:

První byla na řadě Juvie. Odjížděla do Chrášťan u Rudné a majitelka jí vybrala jméno AMY.

Kolem poledne si přijeli majitelé pro Jostu. Jméno Josta se jim  zalíbilo a tak k naší radosti budou na fenku volat JOSTA.  Bydlet bude v Žežicích u Příbrami. Josta jako jediná ze štěňat měla pochopení pro naši akci a chovala se jako zkušená modelka. 🙂

Za chvilku po odjezdu Josty zastavilo u nás další auto a přijeli si pro Jasana. Jasan od nás nejel daleko, přidal se k několika štěňatům z našeho odchovu, kteří již bydlí v Liberci.  Jasan dostal od majitelů jméno JUSTY.

Jako poslední v sobotu odjížděl od nás Javor. Javor dostal krásné jméno SORBON, samozřejmě jsem hned reagovala: „to je podle toho dobrmana z Angeliky že jo? “ :-). Vzhledem k tomu, že je pejsek tmavý s „dobrmaními znaky na hlavě“ jméno mu dobře pasuje. Sorbon bude řádit, zlobit a také dělat radost svým majitelům v Třebechovicích pod Orebem.

A tak v pět hodin odpoledne byl stolek v předsíni prázdný a v ohrádce zůstala 3 štěňata. Fazolka odchod štěňat zvládala v pohodě, kdo nechápe,  možná pochopí po shlédnutí těchto fotografií

Do čtvrtka u nás bude ještě Jehněda, do soboty Juka a Jeřabina u nás bude doufám hodně a hodně dlouho. Vybrala jsem si ji hned krátce po narození, protože mi připomněla mou první fenku strakáče Chrupku, na kterou stále vzpomínám. Samozřejmě není stejně zbarvená, ale na zádech má úplně stejné fleky a nyní když povyrostla, tak když se podívá je to zase celá Limetka. Snad bude u nás spokojená a šťastná.  Přidávám ještě fotky z venčení a řádění štěňat na zahradě. Občas je bedlivě hlídala babička Cibulka.

Příspěvek byl publikován v rubrice NOVINKY, VRH J BONASA SORBUS. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.