KÁČKA MAJÍ 4 TÝDNY – VOLNÁ FENKA

Nejprve si neodpustím jednu poznámku. Většina chovatelů tvrdí, že na chovu je nejhorší jednání se zájemci. Bohužel i tentokrát se to potvrdilo.  Každého se ptám, zda má ještě záznam v jiné chovatelské stanici, zda se pojedou podívat ještě jinam, abych s tím  počítala. Chci, aby se každý zájemce rozhodl až při návštěvě u nás, zda se mu štěně líbí a zda si jej zarezervuje.  Když vím, že zájemce pojede ještě jinam, tak se podle toho zařídím a počítám i s možností, že k nám třeba nedojede.   Může se mu tam štěně líbit více, může se mu líbit prostředí nebo je pro někoho hlavním rozhodujícím  pro výběr štěněte cena.   Každý ze zájemců je před domlouváním  návštěvy  s našimi podmínkami  seznámen a já opravdu nemám žaludek na to, pozvat si více zájemců než mám štěňat a pak se teprve rozhodovat, kterému štěně nechám a kterému ne. Mám prostě ráda jednání na rovinu.  V okamžiku, kdy zájemce o možnosti jet ještě jinam se nezmínil,  kdy je už na pevno domluvený termín  návštěvy  a já většině dalších zájemců doporučím,  aby se raději zeptali v jiných chovatelských stanicích nebo počkali po tomto termínu,  mě docela nemile zaskočí zpráva, že na domluvenou návštěvu zájemce nepřijede,  protože si zamluvil jinde.   

Ale já pevně doufám, že i naše fenka nakonec najde tu svou prima rodinu a většinou vše zlé je pro něco dobré. Která z těch dvou bude volná se ukáže ke konci tohoto týdne.  Pokud někdo bude mít zájem o dlouhosrstou černožlutobílou fenku, ať se ozve, všechny dotazy ráda zodpovím a návštěvy již budou po domluvě  možné.

No a nyní zase něco veselejšího, co dělá chovateli opravdu radost. Dnes  ráno jsem  štěňata zvážila a  potom je přenesla do připraveného prostoru dole v pokoji. S mámou se tam hned zabydlela, pořádně vše prozkoumala a také objevila namočené granule. Neváhala ani chvilku a pustila se do nich.  Coca byla trochu nerózní z Limetky a Maliny, které samozřejmě přes pletivo zvědavě nakukovaly.  Ale to se časem zklidní.  Štěňata začínají přecházet na granule, máma již nebude po nich uklízet a budu muset nastoupit já. Práce bude hodně  a času málo, takže jsem již včera dodělala štěňatům výbavu.  🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice NOVINKY, VRH K BONASA SORBUS. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.