LOUČENÍ A SMUTNĚNÍ

22.října 2012

 Štěňata, která odcházela od nás až v sobotu 20. října si v týdnu  ještě alespoň trochu užila venkovního výběhu. V sobotu už se ale ven nedostala,  venku byla  mlha a zima.   Zatímco v pokoji v ohrádce spokojeně spala, já připravovala poslední 3  balíčky na cestu.

Dopoledne od nás odjela Balza a zůstali nám na pár hodin jen dva “ plyšáci“, Betel a Borka. Loučení bylo těžké, skoro to vypadalo, že Borku nedá páníček, který si ji moc oblíbil a Betela zase Martina,  pejsek se jí  moc líbil. Nakonec ale dlouhosrsťáci odjeli také. Nejdříve   Betel a poslední  Borka.

Balza cestovala do Prahy, Betel do Lysé nad Labem a Borka do Dvora Králové.

Cibulka si odpoledne a večer nijak moc neuvědomila, že štěňata jsou pryč. Večer nadšeně se mnou šla spát nahoru do ložnice, byla tam naposledy před porodem. Ale ráno začala štěňata hledat. Nejprve v pokoji,  potom venku v ohrádce. Nakonec si nanosila na kanape jejich hračky a usnula. Viditelně  s námi nekamarádila, ale předložené granule s kuřecím masem, kterými jsem se snažila ji udobřit,  přece jen zbaštila.

Zatímco Cibulka smutnila, já běhala neustále k počítači do pošty a hledala sebemenší zprávy od majitelů štěňat. První dny po odchodu štěňat  jsou pro nás vždy nejhorší a potěší každá malá zprávička nebo fotka.

Chtěla bych tímto  moc poděkovat těm majitelům, kteří nás chápou a  našli si   v prvních dnech  chvilku, aby napsali nebo i vyfotografovali  jak dojeli se štěnětem domů a jak  se náš odchovanec u nich má.

DĚKUJI. 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice VRH B BONASA SORBUS. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.