VŠECHNA ŠTĚŇATA VRHU D ODJELA DOMŮ

15.února 2014

V pátek večer odjela se svými majiteli do Prahy Dýně.  Porodní váhu měla 380 g, při odchodu vážila 5 kg. Zvýšila tak počet našich štěňat, která už v Praze bydlí.  Je tam  Akant, Bambus, Bergamot, Balza a Datel.  Na sobotu byl naplánovaný odchod dalších štěňat. Jako první brzy  ráno odjela Dahlia. Čekala ji daleká cesta  až na okraj Brna. V Brně a okolí už budeme mít   4 naše odchovance:  Ajušku, Biku, Dumu a Dahlii.  Dahlia při narození  vážila  271 g, domů odjížděla s váhou 4,5 kg. Po Dahlii si odvezli majitelé  do Vrchlabí Dircu. Ta vážila při narození 330 g a odjížděla  s váhou  5 kg.  Jako poslední z našich štěňat nás opustil Dudek. Ten odjel do Kralup nad Vltavou, do města, kde jsem já bydlela do svých dvaceti let.  Měli jsme  tam  kamaráda, svědka na naší svatbě,  který se jmenoval Petr Dudek a bohužel před několika lety zemřel.  A tak tam bude nyní  žít    jeho jmenovec . Dudek se narodil s váhou 277 g a dnes vážil  5 kg.  V ohrádce zbyla už jen Dželada . Ta při narození vážila 321 g, nyní má také 5 kg. Dželada, kterou jsme přejmenovali na Malinu, aby lépe zapadla do naší smečky, zůstane u nás doma.

Všem déčkům přejeme krásný, dlouhý a spokojený psí život.

 Štěňata se narodila 9. prosince.  První od nás odešla  8. února a poslední 15. února.  Za tu dobu u nás běžela stále pračka i sušička na plné obrátky. Uhlí mizelo v kotli závratnou rychlostí, takže jsme   kupovali a skládali další fůru. Spotřebovali jsme hromady  ubrousků a papírových utěrek.   Cibulka  a štěňata snědla  3 kila  kaše pro štěňata, 12 kg  granulí Royal Canin Medium  Starter a téměř  55 kg granulí Royal Canin Medium Junior. Cibulka dostávala do žrádla kalciový přípravek proti odvápnění.  Na odčervení všech štěňat jsme spotřebovali 4 balení pasty Caniverm.  Spotřeba čisticích prostředků a prášku na praní byla   velká. Štěňata vrhu D také  dokončila a vylepšila,  co před nimi začala štěňata vrhu A, B, i C  a to okousání  čalounění zadní stěny gauče. Místnost,  kde stála porodní bedna,   bude nutné vymalovat, znovu olištovat lino a vyspravit poškrábané a okousané kusy nábytku.  Bylo hodně znát, že na rozdíl od předchozích vrhů nemohla štěňata tentokrát  ven, aby se pořádně vyřádila na trávníku.

I když toto období bylo pro nás  někdy hodně náročné, přesto to byly nádherné a radostné dva měsíce. Vrh D jsme v pořádku odchovali a vypravili do světa.   Nyní máme v plánu  chovat vnuka, který se nám  narodil v úterý 11.2.2014.

Příspěvek byl publikován v rubrice VRH D BONASA SORBUS. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.